Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


13. Miss Üdvöske.

2009.05.09

Jellemző rám, hogy megfutamodok? Eddig erősnek hittem magam, de legfőképpen magabiztosnak. Most azonban nem tudtam, hogyan viszonyuljak hozzájuk. És mivel a találkozás elkerülhetetlen volt, minden nap újraírtam magamban a legközelebbi beszélgetésünk forgatókönyvét. Biztosra vettem, hogy ha ezt magamban tartom, annak rossz vége lesz, és az indulataim egy olyan lavinát indíthatnak , amielynek következményeitől már előre félek. Mégis, ahogy teltek a napok, egyre inkább elbizonytalanodtam.

És még mindig menekültem előlük. Rám NEM jellemzően a munkába temetkeztem. A cég a fénykorát élte, rengeteg munka volt, és néha már soknak éreztem, hogy szinte reggeltől estig bent vagyok, mégsem sikerül mindent a megfelelő időben elintézni. Néha elgondolkodtam azon, hogy  alig 18 évesen ide jutottam, és legbelül tudtam, hogy ha egy arra alkalmasabb ember veszi át a céget, ennél sokkan jobban mehetne. De talán éppen itt rejtőzik a megoldás. Az embereknek újra van szükségük, és lehet hogy ez az új dolog a mi generációnk nézőpontjában rejlik.

Anya unszolására állásintrjút hirdettem, mivel nagyon aggódott amiatt, hogy egyedül vezetem az egészet. A jelentkezők között akadtak egész talpraesettek is, de voltak teljesen „lost in space” egyedek is, meg bizonytalanabb fiatalok, de jött egy sor ügyetlenebb jelentkező is, sőt olyanok is akadtak, akik azt sem tudták, hogy milyen céghez jelentkeztek. Mondanom sem kell, hogy kudarccal végződött az interjúsorozat.  Úgy érzetem, egy ilyen nagy felelőséggel járó helyre nem alkalmazhatok olyan személyt, akiben nem bízok meg maximálisan.

A megoldás persze, mint mindig, szinte karnyújtásnyira volt. Mikor Sarahtól tanácsot kértem egy óvszerreklámmal kapcsolatban, rájöttem, hogy ő az a személy, akit keresek. Frappáns ötletei vannak, ráadásul senkiben sem bízok meg nála jobban. Még jobban örvendtem, mikor szinte gondolkodás nélkül igent mondott az ajánlatomra. Bevallása szerint állás után akart már nézni, de sejtettem, hogy azért nem keresett hamarabb munkát, mivel reménykedett egy hasonló ajánlatban, viszont korántsem remélte, hogy máris társvezető lehet. Végre vége a zsörtölődéseknek, mikor egy-egy átdolgozott nap után nem jut majd időm rá. Így szinte egész nap vele lehetek...

Egyik délelőtt szerződéseket néztünk át, mikor csörgött a telefon.
-Igen?-vettem fel. A titkárnő épp betegszabadságot vett ki.
-Jó napot! Johanna Berger vagyok a stúdióktól. Még nem volt alkalmunk beszélni, de azt mondták, önhöz fordulhatok ebben az ügyben.-magyarázott. Rutinosnak tűnt, máris szimpatikus volt.
-Értem =) Nos,  gond van?-kérdeztem, kicsit oldottabban.
-Ami azt illeti, igen. Farmerreklámot forgatunk, és nézeteltéréseink akadtak az egyik modellel.-fortyogott.
-Pár perc, és lent vagyunk.-mondtam, majd letettem.-Sarah, velem jössz?
-Baj van?-értetlenkedett barátnőm.
-Csak az egyik modellünk díszhisztizik.-mérges voltam, mert ha egy modell, vagy bármilyen más alkalmazott engedetlenkedik, s többiek is elragadhattatják magukat, és ez nem történhet meg.

Lementünk és egy kis ideig a háttérből figyeltük a munkálatokat. Két lány pózolt a reklámozott ruhadarabokban, különböző helyzetekben. Pár pillanatig úgy tűnt, minden rendben van, majd az egyik lány fogta és odavágta a dzsekijét az egyik kameráshoz, és üvöltözni kezdett:
-Állj!!! ÉN NEM vagyok hajlandó EZZEL együtt dolgozni!-mutatott a másik modellre.-Egy kis lúzer! Teljesen amatőr, és elbénázza az egészet!-kelt ki teljesen magából.
Első rátásra talán egész kedvesnek meg szimpatikusnak tűnt VOLNA, de az a lenéző és gőgös magatartása máris negatív előítéleteket indított el bennem. Közelebb léptem hozzá.

-Nos, öö...
-Melanie. Melanie Hudson.-mondta beképzelt, irritálóan nyávogó hangon.
-Akkor legyen Melanie. Mondd csak, hány éves vagy?-kérdeztem, és nagy erőfeszítések árán próbáltam leplezni az iránta érzett ellenszenvemet.
-Huszonegy-vicsorgott.
-És ha jól tudom, négy éve kezdted a modellkedést.-folytattam, mivel a két lány aktája a kezemben volt.
-Pontosan négy éve és három hónapja.-javított ki. Ez volt az, amit leginkább utáltam. Ha kijavítottak...
-Rendben.-folytottam el egy indulatos megjegyzést, és odaléptem a másik lányhoz.-Beate Frey, ugye?
-Igen.-mosolygott.-18 éves, három hónapja vagyok a szakmában.-válaszolt a fel nem tett kérdéseimre. Melanie tökéletes ellentétje volt: szerény és visszahúzódó.
-Köszönöm. =) És üdv nálunk.-mosolyogtam rá biztatóan.-Melanie! Mentségedre szóljopn az, hogy eddig jól végezted a munkádat. Egy utolsó lehetőséged van még. Rengeteg tehetésges lány él Hamburgban, és mind örömmel dolgoznának nálunk. Remélem, érteda célzást. Ne felejtsd el, hogy te sem születtél profinak, és biztosíthatlak, hogy a profizmustól még mindig távol állsz.-oktattam ki. Nem akartam kemény lenni, de nem hagyhattam hogy egy ilyen a fejünkön táncoljon.

Melanie közelebb lépett hozzám. Pár centivel magasabb volt nálam, és nyilván azt hittem, hogy ezzel félelmet szíthat bennem.
-Mégis ki vagy te, hogy megfenyegetsz engem?-sziszegte.
-Szó sincs itt fenyegetésekről. Csak közöltem a választási lehetőségeidet. A nevem pedig Juliette Kerner. Szégyen, hogy nem ismered meg a főnöködet...További jó munkát!-biccentetten, mire a lány dühösen fújtatva vonult az öltözők irányába, én meg  Sarahval visszaindultam az irodába.

-Gratulálok, ezt nagyszerűen intézted!-nevetett Sarah-Van mit tanulnom tőled =D
-Nem voltam túl kemény?-kérdeztem
-Ugyan már! Megérdemelte.  Nagyot téved, ha azt hiszi, képes meghatni a hidrogénszőke fejével. Attól még nem lesz Miss Üdvöske. Magasról leszarnám a fejét...-Sarah kicsit elragadtatta magát, de valójában az én véleményem is majdnem ugyanez volt, bár én megtoldottam volnta a „ribanc” jelzővel is...

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Ha azt hittem, ezzel a nap mozgalmasabb része véget ért, nagyot tévedtem. A bonyodalmak akkor vették kezdetét, amikor a lakás elé érve nem kívánt személy pillantottam meg az ajtó előtt ücsörögni. Ráakadt a kaputelefonra és megállíthatatlanul próbált elérni valakit... Nagyon reméltem, hogy nem engem keres, főleg mikor észrevett, és gyilkos tekintettel megindult felém...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.